ლუკა ნაჭყებია

“თუ არ მეუბნებიან, მოდი შეამოწმე კერძი რა გემოსიაო, ყველაზე ლმობიერი მჭამელი ვარ დედამიწის ზურგზე და კულინარიაში არანაირი კაპრიზი არ მაქვს”.
გამიმართლა. გამიმართლა იმიტომ, რომ როდესაც მე დავინტერესდი კულინარიით და კვების ტექნოლოგიით, პარალელურად დადგა კულინარიის აღზევების ეპოქაც საქართველოში.
გამიმართლა იმიტომ, რომ ძალიან ბევრი მოტივირებული და სამაგალითო ადამიანი შემხვდა განვითარების გზაზე.
გამიმართლა, რომ საქართველოს უმდიდრესი კულინარიული კულტურა აქვს, კონსერვირებული და შენახული სარდაფში, მტვერში, როგორც მიკარგული ბიბლიოთეკა ან საგანძური.
მე და ჩემს კოლეგებს კი ვიღაცამ ამ სარდაფის გასაღები მოგვცა, დაგვითმო დრო და გვითხრა, რომ რაც გვინდოდა გვეკეთებინა…
კულინარია კრიტიკის ინდუსტრიაა, რადგან ძალიან სუბიექტური სფეროა და შეიძლება ამა თუ იმ კერძზე ყველა ადამიანს განსხვავებული აზრი ჰქონდეს.
პირველი არის ის, რომ ამან არ უნდა გაგტეხოს, რადგან თუ გაგტეხა, ამ ინდუსტრიაში ვეღარ გაჩერდები.
სიმკაცრე ერთგვარი ფილტრია, რადგან მე მინდა, ჩემზე ძლიერი სულისკვეთების მქონე ადამიანები აღმოვაჩინო.
კულინარია ადრე, საბჭოთა კავშირის დროს, იყო მხოლოდ სამზარეულო. ახლა შოუბიზნესია. წარმატებული შეფი მუსიკოსივითაა. თუ გინდა დიდი მზარეული გახდე, მუდმივი შრომისთვის მზად უნდა იყო.
***
ლუკა ნაჭყებია საკუთარი საქმის საფუძვლიანად და ხარისხის შეგრძნებით კეთების მაგალითია, სწორედ ამ საერთო ღირებულების გამო გადავწყვიტეთ ის ართთაიმის მეგობრების წრეში მოგვეწვია.

LONGINES Hydroconquest
L38404966